Тәттілердің арасында асқазанға жарылғыш зат секілді әсер ететін өнім анықталды
Диетолог мамандардың айтуынша, құрамында қанты және транс-майы көп өнімдер ағзаға көп зиянын тигізеді.
«Транс-майлар деп жасанды жолмен өсімдік майларынан өндірілетін өнімдерді айтамыз. Күнделікті өмірде мұндай майлар «кондитерлік май» немесе маргарин деп те аталады. Яғни, кондитерлер дайындайтын тәтті бәліштер мен торттардың барлығы осындай майлар қосылады. Ал оған қоса синтетикалық дәмдеуіштердің зияны тағы бар», - деді ресейлік диетолог.Бұған қоса, қуырылған тәтті тоқаштардан бас тартқан жөн екен. Себебі, мұндай тәтті тағам түрі транс-майлардың көмегімен әзірленеді.
Сонымен қатар, диетолог маман жасанды мармелад өнімдері мен газдалған сусындарды тұтынбауға кеңес берді.