Шай "У" ма?
Неміс федералдық бағалау институтының сарапшылары (BfR) шай қайнату кезінде не нәрсеге ерекше назар аудару керектігін түсіндірді. Мамандардың айтуынша, шай жапырақтары немесе шөп жинау қайнаған су құюды ұсынатын өндірушілердің нұсқаулығын қатаң сақтау қажет. Әдетте, орамада тиісті белгі бар. Тіпті ең қымбат сусында зең мен бактериялар сияқты өте қауіпті микробтар болуы мүмкін, себебі шай табиғи өнім. Ерекше жағдайларда шайда сальмонелла сияқты патогендер болуы мүмкін, деп хабарлады ғалымдар Шайды қайнаған суға құйып, оны бес минутқа қайнатуды ұсынды. Сонымен қатар, сарапшылар бірнеше сағат бойы талап етілген шай ішуге кеңес бермейді. Олардың айтуынша, мұндай сусын ешқандай пайда әкелмейді.